Blog

Een keuken kopen is geen impulsaankoop!

Goed voorbereid op zoek naar een nieuwe keuken. Waar begin je?

Een nieuwe keuken koop je niet elk jaar, en de gemiddelde prijs van een keuken is 15.000 EUR. Iets om goed over na te denken zou je zeggen! Toch hebben veel keukenleveranciers liever niet dat je er al te lang over nadenkt, zij zien liever dat je meteen een handtekening zet en geven als argument dat je daarna je keuze nog kan aanpassen. Helaas is dit haast altijd tegen een flinke meerprijs! Er zijn behoorlijk wat keuzes te maken als je een nieuwe keuken uitzoekt. Naast indeling en apparatuur zijn er nog de keuzes voor kleur kasten, welke kraan en spoelbak, kleur van het blad, wandafwerking, verlichting etc. en zijn dit wel keuzes die je in handen wilt leggen van een verkoper?

Nu wil ik niet iemand zijn die de volledige keukenbranche over een kam scheert. Ik heb genoeg leveranciers gezien die zeker een goed en eerlijk advies geven. Helaas heb ik in mijn loopbaan ook vaak genoeg gezien en nog meer verhalen gehoord van mensen die niet tevreden waren met het advies dat ze gekregen hebben. Hieronder daarom een aantal tips waarmee je goed voorbereid aankomt bij de keukenwinkel.

  1. Apparatuur; Laat je goed adviseren over de mogelijkheden. De technieken zijn waarschijnlijk flink verandert sinds de laatste keer dat je een keuken kocht. Er zijn in Nederland een aantal centra waar je advies kunt krijgen over keukenapparatuur, maar waar geen verkoop wordt gedaan. Heel prettig om je in alle rust voor te laten lichten  Inspiratiehuis 20/20, Hoofddorp (Bosch, Siemens, Gaggenau en Neff) Miele Experience centre, Vianen (hier kun je naast advies ook workshops en kookdemonstraties bijwonen) Atag experience centre, Duiven
  2. Keukenblad; Het keukenblad is een wezenlijk onderdeel van de keuken. Elk type blad heeft zijn voor- en nadelen. Naast de juiste uitstraling kunnen ook de technische eigenschappen van een keukenblad de keuze bepalen zoals hoeveel onderhoud een blad nodig heeft en of het hittebestendig is. Hieronder een opsomming van verschillende keuzes met kun voor- en nadelen:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
  3. Inmeten ruimte; Meet de ruimte in waar de keuken moet komen, maar neem ook vooral een totaal plattegrond mee van de woning. Soms zijn er mogelijkheden om de keuken uit te breiden of is het beter de keuken op een andere plek te plaatsen. Ook de plek van de tafel kan van belang zijn of het zicht naar buiten. Een goed ontwerp houdt rekening met het totaalplaatje.
  4. Hoeveel kastruimte; Meet je huidige keuken op en kijk hoeveel kastruimte je momenteel hebt. (planken en lades) Is dit voldoende, of heb je meer nodig. Zijn er items die in een andere ruimte kunnen staan of weg mogen?
  5. Hoeveel werkblad ruimte; De plek waar je staat te werken is over het algemeen niet al te groot. (ca 90 cm) Zorg wel voor voldoende plek om de borden op te maken of de benodigde spullen kwijt te kunnen. Indien mogelijk kan een extra diep  blad hierbij uitkomst bieden. Denk ook na waar je het koffiezetapparaat, waterkoker, fruitschaal, olijfolie ed. gaat laten.
  6. Budget; Bepaal van tevoren wat je wilt uitgeven voor een keuken. Ga hier ca 10% onder zitten en geef dat op als budget aan de verkoper. Hierdoor heb je altijd een potje onvoorziene kosten. Houdt rekening met extra werkzaamheden als loodgieterswerk, elektra, stuukwerk, verlichting, schilderen ed.

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van je nieuwe keuken, standaard of maatwerk, en vind je het leuk mee te denken in het ontwerpproces neem dan vrijblijvend contact op. T. 06-52694403 of mail info@ehbi.eu


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

Een keuken kopen is geen impulsaankoop!

Goed voorbereid op zoek naar een nieuwe keuken. Waar begin je? Een nieuwe keuken koop je niet elk jaar, en de gemiddelde prijs van een keuken is 15.000 EUR. Iets om goed over na te denken zou je zeggen! Toch hebben veel keukenleveranciers liever niet dat je er al te lang over nadenkt, zij zien liever dat je meteen een handtekening zet en geven als argument dat je daarna je keuze nog kan aanpassen. Helaas is dit haast altijd tegen een flinke meerprijs! Er zijn behoorlijk wat keuzes te maken als je een nieuwe keuken uitzoekt. Naast indeling en apparatuur zijn er nog de keuzes voor kleur kasten, welke kraan en spoelbak, kleur van het blad, wandafwerking, verlichting etc. en zijn dit wel keuzes die je in handen wilt leggen van een verkoper?

Nu wil ik niet iemand zijn die de volledige keukenbranche over een kam scheert. Ik heb genoeg leveranciers gezien die zeker een goed en eerlijk advies geven. Helaas heb ik in mijn loopbaan ook vaak genoeg gezien en nog meer verhalen gehoord van mensen die niet tevreden waren met het advies dat ze gekregen hebben. Hieronder daarom een aantal tips waarmee je goed voorbereid aankomt bij de keukenwinkel. 1.     Apparatuur; Laat je goed adviseren over de mogelijkheden. De technieken zijn waarschijnlijk flink verandert sinds de laatste keer dat je een keuken kocht. Er zijn in Nederland een aantal centra waar je advies kunt krijgen over keukenapparatuur, maar waar geen verkoop wordt gedaan. Heel prettig om je in alle rust voor te laten lichten!

  •  Inspiratiehuis 20/20, Hoofddorp (Bosch, Siemens, Gaggenau en Neff)
  • Miele Experience centre, Vianen (hier kun je naast advies ook workshops en kookdemonstraties bijwonen)
  • Atag experience centre, Duiven

2.     Keukenblad; Het keukenblad is een wezenlijk onderdeel van de keuken. Elk type blad heeft zijn voor- en nadelen. Naast de juiste uitstraling kunnen ook de technische eigenschappen van een keukenblad de keuze bepalen zoals hoeveel onderhoud een blad nodig heeft en of het hittebestendig is. Hieronder een opsomming van verschillende keuzes met kun voor- en nadelen:  3.     Inmeten ruimte; Meet de ruimte in waar de keuken moet komen, maar neem ook vooral een totaal plattegrond mee van de woning. Soms zijn er mogelijkheden om de keuken uit te breiden of is het beter de keuken op een andere plek te plaatsen. Ook de plek van de tafel kan van belang zijn of het zicht naar buiten. Een goed ontwerp houdt rekening met het totaalplaatje. 4.     Hoeveel kastruimte; Meet je huidige keuken op en kijk hoeveel kastruimte je momenteel hebt. (planken en lades) Is dit voldoende, of heb je meer nodig. Zijn er items die in een andere ruimte kunnen staan of weg mogen? 5.     Hoeveel werkblad ruimte; De plek waar je staat te werken is over het algemeen niet al te groot. (ca 90 cm) Zorg wel voor voldoende plek om de borden op te maken of de benodigde spullen kwijt te kunnen. Indien mogelijk kan een extra diep blad hierbij uitkomst bieden. Denk ook na waar je het koffiezetapparaat, waterkoker, fruitschaal, olijfolie ed. gaat laten. 6.     Budget; Bepaal van tevoren wat je wilt uitgeven voor een keuken. Ga hier ca 10% onder zitten en geef dat op als budget aan de verkoper. Hierdoor heb je altijd een potje onvoorziene kosten. Houdt rekening met extra werkzaamheden als loodgieterswerk, elektra, stuukwerk, verlichting, schilderen ed.

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van je nieuwe keuken, standaard of maatwerk, en vind je het leuk mee te denken in het ontwerpproces neem dan vrijblijvend contact op. T. 06-52694403 of mail info@ehbi.eu

 

 

3 Tips om een L-vormige woonkamer in te richten bij een nieuwbouwwoning

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef is de keuken een van de eerste dingen waar je een beslissing over moet nemen wanneer je een nieuwbouwwoning aanschaft. De vorige keer heb ik de inrichting van een U-vormige woonkamer besproken, deze keer gaan we uit van een L-vormige woonkamer. Dit is een plattegrond welke veel voorkomt bij een middenwoning. Ik ben hierbij uitgegaan van woningtype Erfridder, nieuwbouwproject ‘De Heerenweide’ in Spanbroek, maar ervaring leert dat de maten van de meeste tussenwoningen aardig overeenkomen.

1. U-vormige keuken

2. Rechte keuken

3. Keukeneiland

 

U-Vormige keuken

Ga je voor een traditionele opstelling dan is de U-vormige keuken een goede optie. Je maakt hierbij optimaal gebruik van de ruimte. Nadeel is dat je twee hoekkasten krijgt welke minder praktisch zijn. De tafel staat hierbij met de korte zijde aan de wand, zodat er voldoende ruimte blijft voor het zitgedeelte.

Rechte keuken

Deze opstelling oogt ruimtelijker omdat je de hele diepte van de ruimte ervaart. Nadeel is dat je minder blad/kastruimte hebt dan een U-vormige opstelling. Je kunt daarentegen de hoeken beter gebruiken om te werken. Onder het raam kun je een wandbetimmering maken met ruimte voor kruidenplanten, kookboeken, snijplanken enz. zodat deze spullen geen ruimte innemen op het blad. In het verlengde van de keuken is een meubel gemaakt op zithoogte over de gehele lengte van de woonkamer welke gebuikt wordt als zitbank bij de tafel en overgaat in een hifi-meubel.

Keukeneiland

Wanneer je bereid bent het wat rigoureuzer aan te pakken dan kun je nadenken over een keukeneiland. Om voldoende ruimte te creëren is de entree doorgetrokken en zijn de hoge kasten deels in de wand geschoven. Door de diepe kasten aan te vullen met ondiepe kasten ontstaat er veel opbergruimte. Hierbij heb je de mogelijkheid dubbele deuren te plaatsen voor de entree. Nadeel is dat het zitgedeelte wat kleiner wordt, voordeel is dat de trap weggewerkt wordt, en wanneer je van plan bent een aanbouw te maken, heb je zeker voldoende ruimte!

Heb je een woning gekocht met een L-vormige woonkamer, dan zijn dit de meest voorkomende indelingen.

Laat me weten welk plattegrond jouw voorkeur heeft!

Heb je hulp nodig bij een verbouwing, maatwerk, nieuwe keuken of het inrichten van je woning en vind je het leuk om samen te ontwerpen, bel 06-52694403 of stuur een mail naar info@ehbi.eu. 

3 Tips om een U-vormige woonkamer in te richten bij een nieuwbouwwoning

Wanneer je een nieuwbouwwoning aanschaft gaat er meestal behoorlijk wat tijd overheen voordat je er ook daadwerkelijk gaat wonen. Je denkt dus alle tijd te hebben om na te denken over de inrichting, maar dan komt het bouwbedrijf 1,5 jaar voor oplevering met de vraag waar de keuken moet komen en waar alle aansluitingen moeten komen voor afvoer, verlichting ed. De plek van  de keuken bepaalt over het algemeen ook de indeling van de eetkamer en woonkamer, en dit is dus iets om goed over na te denken!

Er bestaan een aantal veel voorkomende plattegronden in de nieuwbouw. In de komende blogs ga ik de meest voorkomende bespreken te beginnen met de U-vormige woonkamer.

       1.  Keuken in het midden

       2. eiland

       3.  l-vorm

 

Keuken in het midden

Voordeel wanneer je de keuken in het midden plaatst dan houdt je zowel de voorkamer als de achterkamer over als leefruimte. Je hebt ook altijd zicht op de volledige kamer als je aan het koken bent, wat fijn is bij visite of wanneer je kleine kinderen hebt rondlopen. Houdt bij deze versie wel rekening met goede verlichting, neem een diepe wasbak om afwas uit het zicht te kunnen zetten en laat de keuken eruitzien als een meubel.

 

Keukeneiland

Met een keuken in de aanbouw en een eiland ertegenover houdt je een lange ruimte over. De plek van de tafel is hiermee bepaald. TIP: Denk eens aan een extra lange tafel om de lengte van de ruimte te benadrukken. Je kunt dan een deel gebruiken om te werken of een mooie vaas op te zetten. Ook kun je combi maken tussen banken en stoelen.

L-vorm

Hierbij houd je veel ruimte over, maar pas op dat je tafel niet gaat ‘zwemmen’ in de ruimte. Voordeel is dat je flexibel bent in waar je de tafel plaatst.

Heb je een woning gekocht met een U-vormige woonkamer, dan zijn dit de meest voorkomende indelingen.

Laat me weten welk plattegrond jouw voorkeur heeft!

Heb je hulp nodig bij een verbouwing, maatwerk, nieuwe keuken of het inrichten van je woning en vind je het leuk om samen te ontwerpen, bel 06-52694403 of stuur een mail naar info@ehbi.eu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *